Svarinská z lásky mení muža: V skutočnom živote to neodporúča

Prvú hereckú skúsenosť nadobudla Kristína Svarinská ešte ako malé dievča pri nakrúcaní snímky Dážď padá na naše duše (2002).

15.10.2011 09:00
Kristína Svarinská Foto:
Herečka Kristína Svarinská na premiére filmu Lóve zaujala príťažlivým vzhľadom.
debata

Prácu na milostnej dráme Lóve režiséra Jakuba Kronera označila mladá herečka za úplne odlišnú. „Keď som bola malá, tak som to celé vnímala ako hru. Vôbec som si neuvedomovala, čo sa deje, že z toho niečo bude, a čo by to všetko mohlo priniesť,“ uviedla Svarinská, ktorá si v love story z Bratislavy zahrala slušné dievča z detského domova, vysokoškoláčku, ktorá hľadá svoju mamu. „Teraz som si uvedomovala každý jeden svoj pohyb, každé svoje gesto a každý jeden čin, ktorý som spravila, že to už je naozaj,“ doplnila s úsmevom.

Svarinská sa stala súčasťou filmu, ktorý ukazuje život 20-ročných, zobrazuje mladých ľudí z mestského prostredia. „Cieľová skupina sú mladí ľudia, ale nie je to čisto film pre mladých, každý si tam nájde to svoje,“ poznamenala Bratislavčanka s tým, že téma lásky je nadčasová vec.

„Starší ľudia sa môžu vrátiť späť do čias, keď boli mladí a možno tam nájdu paralely, alebo to budú môcť porovnať – my sme žili úplne inak, alebo áno, presne toto sme riešili aj my.“

Pri stvárňovaní dobrej Veroniky nemala herečka, ktorá minulý rok nastúpila na Vysokú školu múzických umení (VŠMU), žiadny predobraz. Ako sama priznala, hrala podľa vlastnej intuície aj pri pretváraní hlavného hrdinu Maťa na dobrého. „Človeka nemožno pretvoriť, pokiaľ to on sám nechce. Môj filmový partner chcel, pretože cítil, že je čas zmeniť svoj život, ale v reálnom živote, pokiaľ sám človek nechce, netreba ho do toho nútiť.“

Príbeh Lóve je postavený na troch hlavných postavách, cez ktoré je vyrozprávaný dej filmu. Režisér obsadil do hlavných úloh mladých hercov, ktorí už majú skúsenosti s nakrúcaním. Troch ústredných hrdinov stvárňujú okrem Svarinskej Michal Nemtuda (Maťo)a Jakub Gogál (Tomáš). V ďalších úlohách sa predstavia Dušan Cinkota, Ľuboš Kostelný, Roman Luknár, Viktor Horján či Samo Spišák.

debata chyba

+ Vyvážená strava prinesie viac energie a pocit šťastia.
Dokumenty nepodpisujte hneď, potrebné je čítanie, inak...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...