Darujte pod stromček tekuté zázraky - výberové vína či iné moky!

Alkohol už dávno nie je darom, ktorý môžete venovať iba mužom. Kvalitné a chutné vína či likéry potešia obe pohlavia a rôzne generácie.

07.12.2014 08:43
debata
Výberové vína
Zľava: 1., 2. a 3. Autor: archív firmy

1. Tramín červený 45 (slamové víno, ročník 2012, Žitavské vinice)
Výnimočné víno, priam božské médium. Ovenčené množstvom ocenení. Patrí do svetovej špičky. Žitavské vinice sa vďaka takýmto vínam nedávno vo Viedni dostali do elitnej skupiny 30 najlepších vinárstiev sveta a ako prvé vinárstvo zo Slovenska získali najvyšší štatút kvality – 3 hviezdičky. Víno jantárovej farby, až parfémovej vône, s plnou medovou chuťou a predlhou citrusovou dochuťou. Predáva sa vo fľašiach po 0,2 litra.
Vo vinárstve sa predáva za 18 eur.

2. Tokajská výberová esencia (ročník 2002 J&J Ostrožovič)
Patrí k najvzácnejším vínam vinohradníckej oblasti Tokaj. Má potenciál zrenia niekoľko desaťročí – je to víno kráľov. Ovenčené množstvom ocenení vrátane titulu Šampión v kategórii prírodne sladkých vín v Národnom salóne vín SR 2014. Iskrivá jantárová farba, mohutná vôňa hrozienok, plná chuť – med a exotické ovocie – v dochuti škorice, slivkovej marmelády, arabskej kávy čo horkej čokolády.
V drevenej kazete sa predáva za 58,80 eur.

3. Silvánske zelené (suché, ročník 2013, Víno Matyšák)
Biele suché víno, najúspešnejší slovenský silván. V Madride získal titul šampióna a stal sa najlepším silvánom na svete. Víno zlatožltej farby, dominantný delikátny hruškový kompót s kvapkou medu vo vôni aj chuti. Chuť je lahodná, plná, kompótová s jemnými náznakmi cibéb. Dlhá korenistá chuť – klinčeky a exotické korenie.
Cena: 17,10 eur.

alkohol pod stromček
Autor: Photographer:WAZAFAKA

Bentianna
Objavte studnicu chutí, ktorá siaha k prameňom z 15. storočia. Každý dúšok bylinného nápoja Bentianna je malým zážitkom, tancom chutí a vôní. Hladivé tóny medu, unikátna kombinácia 13 liečivých bylín, jemná horkosť horca, šťava z vyberaných odrôd hrozna a pravé Tokajské víno. To všetko sa spolu spája v harmónii, v ktorej môžu vždy znovu a znovu ožívať nové príbehy.
Kúpite za 24,90 eur.

alkohol pod stromček
Autor: archív firmy

Hubert Chardonnay
Obsahuje jemné kyseliny, a preto je ideálnou voľbou na prípitok. Hodí sa tiež k slaným pokrmom, napríklad grilovanej panenke s jemnou gratinovanou zeleninou. Ak sa ho rozhodnete podávať k dezertom, je výborným partnerom k ananásovej roláde.
Cena: 7,29 eur

Vyšlo v mimoriadnej komerčnej prílohe denníka Pravda 26. 11. 2014.

debata chyba
Viac na túto tému: #víno #alkohol #Vianoce #darčeky #sekt #likér