Amy Winehouseovú zabil alkohol. Veľa alkoholu

Britský koronárny súd sa rozhodol vyšetrovať príčinu úmrtia britskej speváčky Amy Winehouse, ktorú našli mŕtvu 23. júla v posteli v jej dome v Londýne. Mala 27 rokov.

26.10.2011 15:02 , aktualizované: 16:09
Amy Winehouse Foto:
Speváčka Amy Winehouse.
debata

Policajné vyšetrovanie ani pitva príčinu smrti neobjasnila. Urobil tak až úrad koronera. Podľa neho príčinou úmrtia britskej speváčky Amy Winehouse bola konzumácia veľkého množstva alkoholu. Uviedla to Suzanne Greenway z úradu koronera londýnskej časti St Pancras.

„Namerali sme jej 416 miligramov alkoholu na 100 mililitrov krvi, čo malo za následok jej náhlu a neočakávanú smrť,“ uviedla Greenway, podľa ktorej sa v speváčkinom tele v čase smrti nenachádzali žiadne ilegálne látky.

Winehouse skonala vo svojom londýnskom dome 23. júla, pričom sa dožila iba 27 rokov. V jej izbe sa našli tri prázdne fľaše vodky, dve veľké a jedna malá. Podľa výpovede svedkov speváčka nepila žiaden alkohol v období troch týždňov pred 22. júlom.

Jej telo našiel bodyguard Andrew Morris, ktorý ju o 10:00 našiel ležať v posteli, ale vtedy si ešte myslel, že iba spí. Pohotovosť zavolal až o päť hodín neskôr, keď ju prišiel znova skontrolovať a zistil, že sa vôbec nepohla.

Podľa oficiálnej toxikologickej správy až doposiaľ nebolo možné určiť, či alkohol zohral v jej náhlej smrti nejakú úlohu. Otec soulovej speváčky, preslávenej svojimi výstrelky na scéne i mimo nej, pri jej pohrebe vyhlásil, že jeho dcéra „prežila za roky najšťastnejšie chvíle“, keď pred tromi rokmi prekonala drogovú závislosť. Zvíťaziť nad alkoholom sa jej ale podľa neho nedarilo.

Stredajšie vy­šetrovanie na londýnskom súde St.Pancras Coroners Court podľa serveru BBC takmer zmaril zmätok okolo dokumentácie k prípadu. Scotland Yard v pondelok potvrdil, že minulý týždeň poslal omylom zápisy z doterajšieho vyšetrovania miesto rodine zosnulej na inú adresu. Dokumenty sa už podarilo získať späť, uistila polícia.

Súdne vyšetrovanie pred koronerom sa vo Veľkej Británii vykonáva pri násilnej smrti alebo za neobvyklých či neobjasnených okolností úmrtia. Nevedie k rozsudku, ale jeho výsledkom je správa. Preberajú sa okolnosti tragédie, vypovedajú napríklad lekári a pozostalí. Koroner sa podľa AP zameria na posledné hodiny života Winehouse.

debata chyba

+ Neužívajte pravidelne lieky, pozor aby vám viac neuškodili.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, všetci tak budú...

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...