Tajomstvo seriálového hrdinu Herkula: Prekonal tri mŕtvice!

V deväťdesiatych rokoch patril herec Kevin Sorbo k idolom divákov pri televíznych obrazovkách. V seriáli Herkules, ktorý dobre poznajú aj slovenskí diváci, stvárnil mýtického hrdinu.

04.10.2011 09:00
Kevin Sorbo Foto:
Herec Kevin Sorbo, známy ako seriálový hrdina Herkules, s manželkou Sam.
debata

Bojové scény, oháňanie sa mečom, napnuté svaly – Sorba milovali ženy aj muži. Predstavu poloboha, ktorý disponuje veľkou silou a mrštnosťou, však nebolo vhodné „ohroziť“ priznaním skutočnosti. Aspon podľa Sorba. Ten až po rokoch priznal, že počas práce na seriáli utrpel niekoľko mŕtvic.

Vtedy 38-ročnému hercovi najprv lekári neverili. „V tom čase som propagoval film Kull Dobyvateľ. Na promo-turné bolo so mnou niekoľko lekárov, ale ani jeden si nemyslel, že je to niečo vážne,“ zaspomínal si v odbornom časopise Neurology Now herec.

V tom čase vraj začal pociťovať bolesť, svrbenie a šteklivý pocit v ľavom ramene a ruke. Keď raz dostal pri cvičení bolestivý kŕč do ruky, zašiel za svojím chiropraktikom. Myslel si, že problém je opäť v kĺboch a svalstve. Cestou domov však odrazu videl rozostretým pohľadom, začala sa mu točiť hlava a nedokázal súvisle hovoriť. Stav si vyžiadal hospitalizáciu.

Až po dôkladných vyšetreniach mu lekári objavili krvnú zrazeninu, ktorá spôsobila upchávanie ciev a fakt, že Sorbo prekonal tri mŕtvice. „Aneuryzma zrejme nejaký čas spôsobovala vytváranie krvných zrazenín. Mal som zablokované celé rameno, preto som cítil v prstoch chlad, brnenie a zmeravenie,“ vysvetlil v prekvapujúcom rozhovore. Následne herec podstúpil angiografické vyšetrenie, pri ktorom mu do oblasti aneuryzmy zaviedli pomocou katétru platinové špirály. Po tomto úkone sa Sorbo dozvedel, že prekonal tri oddelené náhle cievne mozgové príhody. Ich príčina však zostala neznáma. 

Priznal, že v tom čase prežíval hotové peklo a trvalo takmer dva roky, kým sa znovu dal do poriadku. V tom čase však už seriál Herkules prechádzal všemožnými scenáristickými zmenami a napokon sa skončil.

debata chyba

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....