Angelina Jolie je najdobročinnejšia celebrita

Herečka Angelina Jolie je podľa prieskumu agentúry Reuters najväčšou ľudomilkou medzi celebritami v roku 2007. Hollywoodska hviezda si vyslúžila najväčší rešpekt verejnosti zo všetkých celebrít, ktoré sa podieľajú na dobročinných aktivitách, za svoju prácu veľvyslankyne dobrej vôle úradu vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).

29.12.2007 00:48
debata

Obdiv si vyslúžila aj ako adoptívna mama, ktorá sa snaží zvyšovať povedomie o utrpení v Afrike. Prieskum, ktorý uskutočnila webová stránka agentúry Reuters AlertNet, zistil, že nie všetky dobročinne založené celebrity si spoločnosť váži. Za najmenej rešpektovanú altruistickú celebritu v roku 2007 zvolili účastníci prieskumu Madonnu. Nelichotivé miesto si vyslúžila napriek vyzbieraniu miliónov pre siroty v Malawi. Medzi najmenej rešpektované celebrity patrí aj Bob Geldof.

Imidž Madonny utrpel tvrdeniami, že využila svoju slávu a bohatstvo pri obídení pravidiel adopcie v Malawi. „Ľudia nie sú hlúpi,“ uviedol riaditeľ centra Feinstein International Famine Center na univerzite Tufts Peter Walker. „Vedia vycítiť, kedy je to len predstieranie a kedy to niekto myslí vážne,“ dodal Walker. Angelina Jolie v prieskume predbehla lídra skupiny U2 Bona, arcibiskupa Desmonda Tutua a zakladateľa spoločnosti Microsoft Billa Gatesa. Všetci sa pritom snažili zaradiť utrpenie v Afrike do svetovej agendy.

Výsledky prieskumu potvrdili ako veľmi sa zmenil imidž Angeliny Jolie v priebehu rokov, keď sa z potetovanej divožienky stala humanitárna hrdinka. Odkedy sa v roku 2001 stala veľvyslankyňou dobrej vôle UNHCR, navštívila vyše 20 miest, ktoré si vyžadujú humanitárnu pomoc.

debata chyba

+ Hoďte starosti za hlavu a uvoľnite svoju myseľ.
Prijatie finančnej rady od experta vám môže otvoriť oči....

+ Tréning s priateľmi prinesie zábavu a zlepší výkonnosť.
Nebojte sa požiadať o zvýšenie platu, zaslúžite si to....