Meky Žbirka dokončil nový album

S novým albumom na trh už o pár dní príde aj slovenský spevák Meky Žbirka. Platňa sa volá Dúhy a oficiálne vyjde 10. októbra. Okrem Žbirku na nej pracovali mnohí autori. Texty si na starosť vzal Kamil Peteraj, Milan Lasica, Ján Šrasser, či Američan John Reilly. Na jednu zo skladieb použil Meky aj text nebohého Jozefa Urbana.

22.09.2005 11:19
debata

Okrem klasickej hudobnej zostavy kapely Masakr, ktorá vypomáhala Mekymu aj na koncertnom turné pri vydaní koncertného albumu a hráva s ním už päť rokov, si prizval na pomoc hudobníka Davida Kollera a Jana P. Muchowa z formácie Ecstasy of St. Theresa.

Na albume Dúhy sa v rámci šestnástich skladieb a dvoch bonusov objaví aj pieseň Tajnosľubná, ktorú Žbirka naspieval s Marikou Gombitovou a ktorá sa stala ústrednou skladbou seriálu TV Markíza Medzi nami. „Je to pre mňa taký malý zázrak. Po Modrom albume z roku 200+ je prvýkrát, čo Marike znovu vyjde pesnička. To, že sme spolu mohli skladbu natočiť, je pre mňa stále neuveriteľným zážitkom,“ prezradil na margo spolupráce Meky. Druhým seriálovým duetom na platni je skladba Někdy stačí dát jen dech s Ivou Frühlingovou, ktorá vznikla ako sprievod k seriálu Ordinácia v ružovej záhrade.

Očakávanému albumu momentálne predchádza pilotný singel Niečo vymyslím, ktorý sa hráva v slovenských aj českých rádiách už od polovice augusta.

debata chyba