Ivana Gottová sa ozvala fanúšikom jej manžela, žiada ich o... Priaznivci zosnulého speváka už reagujú

Už pred časom informovala Ivana Gottová, že z vily, v ktorej ako rodina na pražskej Bertramke žili, bude múzeum.

15.04.2024 13:22
Karel Gott Foto:
Karel Gott s manželkou Ivanou na archívnom zábere počas nakrúcania videoklipu Ta pravá.
debata

Vdova po spevákovi Karlovi Gottovi sa prihovorila fanúšikom svojho zosnulého manžela. Už pred časom informovala, že z vily, v ktorej ako rodina na pražskej Bertramke žili, bude múzeum s názvom Villa Gott. Tá mala byť verejnosti sprístupnená už na jeseň 2024. Teraz však Ivana Gottová informuje, že projekt bude meškať a skalných fanúšikov jej zosnulého manžela prosí o trpezlivosť.

„Plány a prípravy som spolu so svojim tímom rozbehla naplno. Chcem vám náš domov ukázať autentický, tak, ako ho mal Karel rád a ako v ňom žil, vrátane všetkých dôležitých detailov a zaujímavostí, o ktoré by som vás nerada obrala. A to, bohužiaľ, ešte nejakú chvíľu potrvá, dlhšie, než sme všetci predpokladali a plánovali. Už teraz bohužiaľ vieme, že do tohtoročnej jesene nebudeme môcť vilu nachystať a verejnosti sprístupniť. Prosím vás teda o trpezlivosť. Villu Gott vám určite otvoríme, len termín musíme posunúť až na polovicu roku 2025,“ píše vo vyhlásení na sociálnej sieti.

Spevák Karel Gott s orchestrom Ladislava...
Spevák Karel Gott na zábere z 80-tych rokov.
+20Spevák Karel Gott v roku 1990 rozdáva autogramy...

Ivana Gottová minulý rok oznámila, že z vily na Bertramke, kde spevák Karel Gott žil od roku 1974 až do roku 2019, vybuduje pre jeho fanúšikov múzeum. Spolu s dcérami, Charlotte Ellou a Nelly Sofiou sa preto presťahovali do vily v pražskej lokalite Císařka.

zväčšiť Z vily Karla Gotta v ulici Nad Bertramkou,... Foto: ČTK / Ruml Miloš
karel gott vila Z vily Karla Gotta v ulici Nad Bertramkou, ktorá stojí nad pražským Smíchovom, bude múzeum s názvom Villa Gott.

Pod oznámením sa začali množiť reakcie fanúšikov, ktorí Ivane Gottovej píšu, že zmenu termínu otvorenia múzea chápu. „Všetko chce svoj čas, je krásne, že ste sa aj takto rozhodli uctiť si pamiatku Karla,“ v takomto znení sa nesie mnoho odkazov od ľudí, ktorí sa na Villu Gott nesmierne tešia.

334256500 Čítajte viac Najdrahší Kájo... Smutný odkaz vdovy Ivany, pred troma rokmi zomrel Karel Gott

V roku 2021 sa k divákom dokumentárny film kameramana Jana Malířa a režisérky Olgy Malířovej Špátovej s názvom Karel. V tom istom roku vyšiel vo vydavateľstve Supraphon aj soundtrack v podobe CD dvojalbumu, LP trojalbumu a v digitálnych formátoch. Okrem toho sa k priaznivcom speváka dostala aj rozsiahla autobiografia, na ktorej začal pracovať Gott ešte počas života. Fanúšikovia si ju mohli prečítať v roku 2020.

zväčšiť Hrob Karla Gotta na pražských  Malvazinkách. Foto: Profimedia
karel Gott Hrob Karla Gotta na pražských Malvazinkách.

Karel Gott, ktorý trpel akútnou leukémiou, zomrel 1. októbra 2019 vo veku 80 rokov. Miesto jeho posledného odpočinku je na pražských Malvazinkách.

Nezverejnené zábery: Karel Gott bol mizerný študent
Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott #Ivana Gottová #Villa Gott

+ Zdolajte svoje vlastné nedostatky a budete sami na seba právom pyšný.
Uprednostňujte úlohy a financie na...

+ Dávajte si pozor nato čo hovoríte, mohlo by sa vám to splniť.
Plánovanie budúcnosti zabezpečí finančnú...