Nagy a Dubasová ponúkli výber hitov, Dalibor Janda sklamal

Hudobný festival Gold Fest privítal v sobotu 10. septembra ďalšie zo zvučných mien slovenskej i českej scény.

11.09.2011 11:03
Peter Nagy Foto:
Spevák Peter Nagy ponúkol množstvo hitov na Gold Feste.
debata

Vrcholom večera bolo vystúpenie speváka Petra Nagya so skupinou Indigo, ktorí zaplnenému nitrianskemu amfiteátru ponúkli výber svojich najväčších hitov. Slová piesní ako So mnou nikdy nezostarneš, Krásny zadok či Aj tak sme stále frajeri si tak spoločne s večne mladým rockerom zaspieval niekoľkotisícový dav fanúšikov.

Napriek tomu, že v rámci približne šesťdesiat minút trvajúceho vystúpenia, neodznela azda najznámejšia Nagyho skladba Kristínka, sa všetci prítomní zabávali a spontánne reagovali na všetky spevákove výzvy. Ako jediný z účinkujúcich Gold Festu sa pritom vyjadril i k samotnému podujatiu slovami: „Je škoda, že slovenská hudba ustupuje anglickým hatlaninám typu Lady Gaga. Práve preto som rád, že sme sa tu mohli stretnúť a ukázať, že ešte stále máme čo povedať.“

Po piesni S nohami na stole z albumu Jamaica Rum (1991) sa spevák odobral do zákulisia. Dav fanúšikov si však vyžiadal ešte jeden prídavok, a to skladbu Sme svoji z nahrávky Mne sa neschováš z roku 1985. Vystúpeniu Petra Nagya a kapely Indigo pritom predchádzal krátky dvadsaťminútový koncert slovenskej speváčky Beáty Dubasovej, ktorej najznámejšie hity Prvý a posledný, Za dverami mojej izby, Vráť mi tie hviezdy, Sme také aké sme či Dievča z reklamy odzneli i v rámci Gold Festu za sprievodu kapely Panama.

Koncert Dalibora Jandu, ktorý sa predstavil okolo ôsmej večer, však podľa slov návštevníkov festivalu nesplnil ich očakávania. 58-ročný spevák docestoval ako jediný z vystupujúcich interpretov bez kapely, a tak si pri väčšine skladieb pomáhal half-playbackom, pričom do setlistu svojho vystúpenia vôbec nezaradil piesne Hurikán či Oheň, voda, vítr. Za rozpačité označili prítomní návštevníci i krátke defilé Jiřiny Anny Jandovej – dcéry Dalibora Jandu. Tá na pódiu nitrianskeho amfiteátra zahrala dvojicu skladieb Jsem už taková a Šílená laska, pričom úplne vynechala vopred avizovaný duet Vstáváš, ktorý mala zaspievať so svojím otcom.

Druhý deň Gold Festu okrem spomínaných mien uviedol i vystúpenia formácií Jiří Schelinger Revival, Vidiek a Modus (Janko Lehotský, Jiří Vana, Ľubomír Stankovský). Podujatie uzatvoril projekt Disco medley v zložení Sagvan Tofi, YPS, Mirka Brezovská, AC+, Zenit a Paľo Drapák.

debata chyba

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...