Princ Harry je doma v Británii, chorého otca nestretne, uviedol jeho hovorca. Dôvod? Kráľ nemá čas...

V utorok pricestoval britský princ Harry do rodnej krajiny. V Spojenom kráľovstve ho čaká niekoľko pracovných povinností, ale...

08.05.2024 07:33
Britský princ Harry na archívnom zábere z... Foto: ,
Britský princ Harry na archívnom zábere z februára.
debata (2)

Ale ako informoval Harryho hovorca, stretnutie s kráľom Karolom III., Harryho otcom, v zozname aktivít nemá. Britský princ pricestoval v utorok do Spojeného kráľovstva na podujatia pri príležitosti konania športového maratónu Invictus Games. S otcom, kráľom Karolom III., ktorý podstupuje liečbu rakoviny, sa však nestretne.

Harry, známy aj ako vojvoda zo Sussexu, bol naposledy v Británii vo februári – v tom čase práve preto, aby navštívil svojho otca, ktorému vtedy práve diagnostikovali rakovinu. Očakávalo sa, že počas jeho najnovšej cesty sa obaja stretnú. Hovorca princa, ktorý sa v januári 2020 vzdal plnenia kráľovských povinností a s manželkou Meghan sa odsťahoval do Spojených štátov, však pre médiá uviedol, že sa žiadne stretnutie konať nebude.

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle, Čítajte viac Bozk od krásnej Meghan pre manžela Harryho bol vrcholom turnaja. Na zaláskovaný pár sa prišla pozrieť aj slávna tenistka

„V reakcii na mnohé otázky a pokračujúce špekulácie o tom, či sa vojvoda tento týždeň počas pobytu v Spojenom kráľovstve stretne so svojím otcom, oznamujem, že to, žiaľ, vzhľadom na nabitý program Jeho Veličenstva nebude možné,“ uviedol hovorca. „Vojvoda samozrejme chápe otcove záväzky a rôzne iné priority, a dúfa, že ho čoskoro uvidí,“ dodal.

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle,...
Zľava: Ignacio "Nacho" Figueras a jeho manželka...
+7Meghan Markle máva fotografom po príchode na...

Z Londýna sa 39-ročný Harry, bývalý kapitán britskej armády, ktorý odslúžil dve misie v Afganistane, pridá k Meghan, ktorá je na návšteve Nigérie. Harryho vzťah s otcom je stále napätý pre jeho kritiku kráľovskej rodiny, ktorá odznela v televíznom rozhovore, dokumentárnom filme spoločnosti Netflix a jeho knižnej autobiografii s názvom Náhradník.

Kráľ Karol III. má vraj množstvo povinností, na... Foto: SITA/AP, Hollie Adams
Kráľ Karol III. Kráľ Karol III. má vraj množstvo povinností, na syna nebude mať čas.

Harryho zachytili kamery v Londýne, ako vystupuje zo svojho auta a mieri na podujatie pri príležitosti desiateho výročia konania prvých Invictus Games, ktoré pomáhal založiť. Ide o medzinárodnú multišportovú akciu, ktorá je určená zraneným a chorým vojakom a vojačkám, a to tak slúžiacim, ako aj veteránom. Podujatie sa konalo iba päť kilometrov od Clarence House, rezidencie 75-ročného Karola III. v centre Londýna.

814102483 Čítajte viac Aj dánska monarchia má svojho Williama a Harryho - roztržku kráľa s bratom spôsobila vlastná mama. Uzmierenie? V nedohľadne...

Kráľ sa lieči z bližšie nešpecifikovaného rakovinového ochorenia a nedávno po tom, ako lekári uviedli, že jeho pokrok je „veľmi povzbudivý“ obnovil verejné aktivity. Po stanovení diagnózy však v súkromí pokračoval v oficiálnej práci vrátane prijímania zahraničných diplomatov.

Herečka Zendaya v prvom z jej večerných lookov...
Herečka Demi Moore bola opäť neprehliadnuteľná.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Harry #otec #stretnutie #kráľ Karol III.

+ Denné krátke prechádzky zvýšia vašu energiu a zlepšia náladu.
Nesústreďte sa na svoje poklesy, práve naopak,...

+ Priatelia počkajú, budete mať množstvo času stretnúť sa s nimi.
Prehodnotenie mesačných predplatných môže...