Daru Rolins obžalovali v prípade tragickej dopravnej nehody

Slovenská speváčka Dara Rolins bude po zamietnutí sťažnosti jej právnika na súde čeliť obvineniu z usmrtenia z nedbanlivosti, ktorého sa podľa obžaloby dopustila vlani v Prahe 6.

15.10.2011 10:00
Dara Rolins Foto:
Speváčka Dara Rolins.
debata

Agentúre Mediafax to potvrdila jej manažérka Eva Skallová. Pri dopravnej nehode sa 10. júla 2010 zrazilo jej auto s 63-ročným motocyklistom Jidřichom Rotrekom, ktorý zahynul tri hodiny po prevoze do nemocnice.

„Dostali sme obžalobu, stalo sa to, čo sme očakávali. Berieme to ako cestu k definitívnemu očisteniu Dary,“ uviedla Skallová. Súd by mal začať o prípade pojednávať v novembri. Za usmrtenie z nedbanlivosti jej hrozí trest od jedného do šiestich rokov.

„To, že sa prípadom bude zaoberať súd, bolo zjavné už v okamžiku, keď sa prípad znovu otvoril. V tejto chvíli ide už o prirodzený vývoj vecí. Nebudem sa tváriť, že ma celá situácia netrápi, ale pevne verím, že práve súd mi pomôže celú túto nešťastnú kapitolu uzavrieť,“ uviedla Rolins na Facebooku.

Dôkazom, ktorý viedol k novému obvineniu, má byť nový znalecký posudok. Ten nechal vypracovať právnik rodiny zosnulého. Podľa neho išla speváčka v protismere a je preto za smrť motocyklistu zodpovedná. Manažérka speváčky je však presvedčená, že prípad skončí v prospech Rolins.

„Definitívne sa ukáže, že Dara je nevinná,“ povedala ešte v septembri Skallová, pričom rovnaký názor má aj speváčkin právnik Robert Vladyka.

debata chyba

+ Začínate mať problémy s dýchaním, potrebujete pravidelný pohyb.
Zvýšte pozornosť pri zverejňovaní osobných...

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...