Zombie-seriál Amerika miluje. Pozrite, ako sa rodia živé mŕtvoly

Ani samotní tvorcovia možno nepredpokladali, s akým úspechom sa stretne seriál Walking Dead televízie AMC. V týchto dňoch sa už fanúšikovia dočkali druhej série.

14.10.2011 17:59
Walking Dead - seriál o zombies Foto:
Jeden z hercov v úlohe živej mŕtvoly v druhej sérii seiálu Walking Dead.
debata

Príbeh sa venuje skupine ľudí, ktorí prežili smrteľnú epidémiu a musia čeliť životu v Amerike ovládanej živými mŕtvolami a vystríhať sa nákaze a smrti. Napriek tomu, že po prvej sérii opustil projekt režisér a producent Frank Darabont (Vykúpenie z väznice Shawshank), prvé recenzie ukazujú na to, že seriál si udržal svoj rytmus, pričom nechýba intenzívne násilie a krv pripomínajúci hororové filmy 70-tych rokov, ale tiež psychologický rozbor postáv a ich konaní.

Maskéri pripravujú na scénu herca Kevina... Foto: SITA
Walking Dead - seriál o zombies Maskéri pripravujú na scénu herca Kevina Galbraitha, ktorý v seriáli Walking Dead stvárňuje jedného zo zombies.

Kým hlavní hrdinovia, medzi ktorými sú napríklad herci Andrew Lincoln (Láska nebeská) alebo Jon Bernthal (Ghost Writer) musia bojovať len s náročnejšími akčnými scénami, hodiny a hodiny trávia v maskérni herci a komparzisti stvárňujúci živé mŕtvoly. Tvorcovia úspešného seriálu nechali pred premiérou druhej série nazrieť do zákulisia príprav a odhalili, ako vzniká zombie.

Protéza zničených zubov, ktorú musia nosiť... Foto: SITA
Walking Dead - seriál o zombies Protéza zničených zubov, ktorú musia nosiť herci seriálu Walking Dead stvárňujúci živé mŕtvoly - zombies.

Napríklad herec Kevin Galbraith musí najprv nechať na seba naniesť silikónovú vrstvu (akúsi kombinézu), ktorú maskéri dotrhajú a ponatierajú falošnou krvou. Nechýba potrhané a prehnitá koža či protéza, ktorá namiesto vyblýskaných koruniek obsahuje prehnito pôsobiaci chrup. Pri davových scénach musia maskéri takto pripraviť desiatky komparzistov. Investícia sa však vypláca. Teda, aspoň pri prvej sérii sa vyplatila. Ako dopadne u divákov pokračovanie, ukážu už najbližšie týždne.

Slovenskí diváci si však na kvalitný a istým spôsobom unikátny zombie-seriál budú musieť počkať.

Jeden z hercov v úlohe živej mŕtvoly v druhej...
Maskéri pripravujú na scénu herca Kevina...
+4Maskéri pripravujú na scénu herca Kevina...
debata chyba

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Neskoro večer na jedlo zabudnite, zaťažujete tak svoje telo.
Pokúste si nejaké peniaze odložiť, neskôr ich ešte...