Festival Pohoda ukončil Marián Varga

Soundtrackom klávesistu Mariána Vargu K východu slnka sa v nedeľu pred šiestou hodinou ráno skončil v Trenčíne najväčší slovenský hudobný festival - Bažant Pohoda. Organizátor Michal Kaščák zhodnotil jeho priebeh pozitívne.

17.07.2005 11:52
debata

„V pondelok budeme hovoriť s políciou a zdravotníkmi. Incidenty však neboli hlásené,“ povedal Kaščák. Podľa jeho slov sa počet návštevníkov v porovnaní s minulým rokom zvýšil o niekoľko tisíc. O presnom počte však zatiaľ nevedel informovať. Nad bezpečnosťou návštevníkov deviateho ročníka dohliadalo viac ako 150 príslušníkov súkromných bezpečnostných služieb, zdravotníci a polícia.

Na ôsmich scénach sa od piatku do nedele rána na trenčianskom vojenskom letisku predstavilo približne sto interpretov z 20 krajín. Účastníkom festivalu prialo až do soboty večera počasie – bolo horúco a slnečno. Nepriaznivé počasie si so sebou priniesla v sobotu alternatívna britská kapela The Prodigy. Krátko pred tým, ako vystúpili na pódium, sa rozpútala búrka a to nie hudobná, ale naozajstná. 

Kým počas celého festivalu svietilo slnko a na vodu sa stálo v rade, pred koncertom nastal náhly zlom v priazni počasia a pomedzi hromy a blesky sa spustil lejak. Návštevníci festivalu preto húfne utekali pod stany, búrka však onedlho prehrmela a tisícky ľudí obklopili hlavné pódium s jedným z headlinerov festivalu.

debata chyba