Garbage sa predviedli v plnej paráde

Prvý deň hudobného festivalu Bažant Pohoda sa skončil s obrovským úspechom. Na pódiách kraľoval rock a ľudia sa zabávali až do skorých ranných hodín. Najviac sa, samozrejme, čakalo na hviezdu piatkového programu - kapelu Garbage, v ktorej spieva provokatívna Škótka Shirley Manson.

16.07.2005 03:45
debata

Garbage začali takmer na minútu presne a nesklamali. Sexi rockerka, ktorá zavítala na pódium v ružových minišatách, vysokých čižmách a čiapkou a´la Fidel Castro, uchvátila dav behom prvých skladieb. Okrem najväčších hitov ako Stupid Girl, Push it alebo I think I´m paranoid predstavila kapela pesničky z nového albumu, kvôli propagácii ktorého prijala aj účinkovanie na trenčianskej Pohode.

Líderka Shirley však bola zo slovenského publika uveličená. „Ste naozaj skvelí. Ďakujeme všetkým slovenským fanúšikom, ktorí nás podporovali. Želám vám, aby ste mali svoje sny, aby ste mali čo jesť, aby ste mali dosť sexu a aby ste sa jednoducho mali dobre,“ zaprovokovala speváčka, ktorá ohúrila vynikajúcim hlasom a neuveriteľne energickým vystúpením. Po odchode z pódia si ich slovenskí fanúšikovia vytlieskali späť a tak Shirley so svojimi chlapcami pridala ešte ďalšie tri skladby.

V čase, keď sa skončil koncert Garbage, začala na jednom z ďalších pódií svoj koncert aj slovenská formácia Para. Jedna z najnápaditejších kapiel na Slovensku pokračovala v línii skvelých rockerov. Aj samotný spevák Lasky sa pochválil, že sa bol najprv vykričať na Garbage a potom už nasledovalo jeho vystúpenie s ostatnými kolegami. Okrem overených hitov patrilo k výborným momentom, keď členovia kapely zahrali hit Quantanamera a publikum spoločne s nimi mávalo rukami a zborovo spievalo.

Jednou z noviniek koncertu bolo aj predstavenie spoločného duetu Laskyho a Michala Kaščáka – organizátora festivalu Pohoda. Ten sa objavil na pódiu s kapelou Para ešte raz, úplne na záver. A okrem nich nechýbali ani členovia legendárnej formácie Bez ladu a skladu, s ktorými Kaščák odspieval ich najväčší hit Parné valce. Dav šalel, ľudia sa bavili.

Prvý deň na tohtoročnej Pohode bol jednoducho skvelý. Každý si našiel, čo sa mu žiadalo a kto náhodou nie, môže počkať do štartu sobotňajšieho programu. Už o tretej popoludní sa predstaví napríklad slovenská kapela Le Payaco či novovytvorená formácia členov Hexu a Polemicu, ktorí sa objavia ako formácia James Ashan. Večernými „stars“ budú nepochybne Prodigy.

debata chyba