Päťdesiatnička Iman je krajšia ako zamlada

Žiarivé úsmevy, pôvabné módne kreácie a angažované ďakovné príhovory - to všetko sa dalo vidieť v Lincolnovom centre v New Yorku, kde módny magazín Glamour rozdal ceny pre ženy roka. Titul si odniesla napríklad krásna Jennifer Garner, dizajnérka Donna Karan či novinárka a vdova po Danielovi Pearlovi Mariane.

06.11.2007 11:45
debata

Herečka Garner, ktorá sa objavila na galavečere v roztomilých pestrofarebných šatách, síce prišla v sprievode manžela Bena Afflecka, na červený koberec však vstúpila sama.

O žiadne rozbroje vo vzťahu nejde, Jen vysvetlila: „Nikdy sme nechceli byť párom, ktorý bude neustále vo svetle reflektorov. Rozhodli sme sa, že toto bude spôsob ako čeliť zbytočnej pozornosti.“

O eminentný záujem zo strany novinárov však herečka mala celý večer postarané. Okrem prestížneho ocenenia, ktoré získala, za to mohol aj jej pôvabný vzhľad. Podobne ako Garnerová aj niekoľko ďalších herečiek stavilo na šaty bez ramienok odhaľujúce plecia a ramená. V smotanovom modeli s nadýchanou sukňou sa objavila v New Yorku herečka Brooke Shields. Tyrkysovomodré šaty s balónovou sukňou a vreckami zase predviedla Jennifer Connelly, ktorú už tradične sprevádzal manžel Paul Bettany. Na červenom koberci zažiarila aj Claire Danes. Úzko strihané a štíhlu siluetu zvýrazňujúce šaty predviedla po boku priateľa a kolegu Hugha Dancyho.

Jednou z najkrajších dám však bola bývalá modelka a manželka Davida Bowieho Iman. Dnes už päťdesiatdvaročná dáma vyzerá tak, akoby sa vek na jej vzhľade vôbec nepodpísal. Dokonalé krivky a pôvabnú tvár podčiarkla ešte šatami tesne od kolená v kráľovskej modrej.

Medzi pozvanými nechýbali ani známi mužskí predstavitelia rozličných profesných odvetví. Cyklista Lance Armstrong, herci Taye Diggs či Eric Dane alebo komik Stephen Colbert oceneným dámam sošky a tituly odovzdali.

Módny magazín Glamour každoročne oceňujú dámy z rôznych profesných oblastí a zároveň zohráva významnú úlohu pri presadzovaní sa ďalších žien v politike, športe či hudobnom a filmovom priemysle.

Ktoré dámy magazín Glamour ocenil tento rok?

  • herečka Abigail Breslin (získala prvý titul Dievča roka)
  • herečka Jennifer Garner
  • dizajnérka Donna Karan
  • novinárka Lara Logan
  • spisovateľka Toni Morrison
  • golfistka Lorena Ochoa
  • prvá hovorkyňa – žena v Bielom dome Nancy Pelosi
  • producentka Shonda Rhimes
  • filantropka Alice Waters
  • ženská organizácia Empowering Hands
debata chyba

+ Ak budete skutočne chcieť, všetko vám pôjde tak ako v predstavách.
Nenechajte aby za vás prácu robil niekto iný;...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...