Doktor Murray ukryl lieky, vypovedal Jacksonov ochrankár

Ďalší ochrankár Michaela Jacksona vo štvrtok pred súdom vypovedal, že lekár Conrad Murray sa ešte pred privolaním sanitky snažil schovať fľaštičky s tekutinou podobnou mlieku.

30.09.2011 12:43
Alberto Alvarez Foto:
Ochrankár Alberto Alvarez (vľavo) vypovedal v prípade o neúmyselnom zabití speváka Michaela Jacksona.
debata

Obžaloba uviedla, že spomínaná látka bola propofol – príčina úmrtia popovej legendy. „Stál som pri posteli, (Murray) zbieral tie fľaštičky a povedal, ‚daj ich do tašky‘,“ povedal osobný strážca Alberto Alvarez v rámci súdneho procesu s Murraym obvineným z neúmyselného zabitia kráľa popu.

Podľa jeho svedectva v priebehu minúty stihol odviesť plačúce deti speváka z dverí, zbaliť lieky, zložiť infúzny roztok a nakoniec zavolať záchranku. Keď sa ho Murrayho obhajca opýtal, ako to všetko stihol, Alvarez odpovedal, „Som pohotový, pane,“ na čo nastal v súdnej sieni šum a bolo počuť smiech.

Keď dostal otázku, prečo neprotestoval, keď mu Murray v podstate prikázal zbaviť sa dôkazov, odpovedal: „Myslel som si, že ho balíme do nemocnice. Nemal som dôvod pochybovať o doktorovej autorite“.

Vo štvrtok vypovedala aj osobná kuchárka hviezdy Kai Chase. „Doktor bol veľmi nervózny a zúfalý a kričal, ‚Zožeňte pomoc, zožeňte ochranku, zožeňte Princea (Jacksonovho vtedy 12-ročného syna, pozn. red.)‘,“ uviedla s tým, že hneď po tomto príkaze šla po spevákove deti. „Prečo ste najskôr nezavolali ochranku,“ opýtal sa právnik obhajoby J. Michael Flanagan.

„Pretože v tom čase som pred sebou videla ľudskú bytosť a pre mňa to bola tá najlepšia voľba,“ uviedla Chase. Zatiaľ všetci, čo doteraz vypovedali a boli v losangeleskom dome Michaela Jacksona v deň jeho smrti, uviedli, že Murray pôsobil veľmi nervózne, zúfalo a roztržito.

Obhajoba sa hneď v úvode procesu bránila argumentom, že Michael Jackson si smrť spôsobil sám, pretože užil viac lieku bez povolenia a dozoru lekára, aby sa mu podarilo zaspať. V kombinácii s ďalšími látkami, ktoré mu doktor naordinoval, to zapríčinilo okamžitú smrť. Podľa žalobcov sa však Murray dopustil opakovane nedbanlivosti a viac ho zaujímal plat než zdravie speváka.

Michael Jackson, jeden z najpopulárnejších hudobníkov všetkých čias, zomrel 25. júna 2009 v Los Angeles vo veku 50 rokov po zlyhaní srdca. Prvotnou príčinou úmrtia Kráľa popu bola „akútna intoxikácia“ anestetikami, no významne prispel aj účinok sedatív. Päťdesiatosem­ročnému Conradovi Murraymu hrozia v prípade odsúdenia za neúmyselné zabitie štyri roky odňatia slobody.

debata chyba

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....