Slovenky Siposová a Marcinková hviezdami v Londýne. Pozrite!

Slovenské herečky už dávno nedosiahli taký úspech. Lucia Siposová a Gabriela Marcinková, ktoré získali úlohy vo filme 360 režiséra Fernanda Meirellesa, v stredu večer v Londýne spoločne s kolegami odštartovali Londýnsky filmový festival.

12.10.2011 22:11
Zľava: Ruský herec Vladimir... Foto:
Zľava: Ruský herec Vladimir Vdovičenkov, rakúsky herec Johannes Kirsch, Slovenka Lucia Siposová, ruská herečka Dinara Drukarova, umelecká riaditeľka Londýnskeho filmového festivalu Sandra Hebron, slovenská herečka Gabriela Marcinková, herec Jude Law a nemecký herec Moritz Bleibtreu.
debata

Tridsaťjedenročná Siposová a o osem rokov mladšia Marcinková v sprievode hercov Juda Lawa, Moritza Bleibtreua či Vladimira Vdovičenkova otvorili 55. ročník filmového festivalu. Snímku 360 prišla uviesť aj ruská herečka Dinara Drukarova. Hoci domáce média zhodnotili úvodnú premiéru ako menej hviezdnu v porovnaní s minulými ročníkmi, keď festival otváral napríklad George Clooney či Keira Knightley, záujem o hercov z rozličných kútov Európy nebol malý.

Slovenky sa na ňu tešili. Mali za sebou už skúsenosť z festivalu v Toronte. Nie najpríjemnejšiu. „Toronto nemalo s umením nič spoločné. Šlo výlučne o biznis. Spoločne sme to predýchali, strúhali úsmevy a na druhý deň sme si svorne zanadávali, ako festival sklamal naše predstavy,“ uviedla v rozhovore pre Magazín Pravdy Siposová. S úsmevom však dodala, že v Londýne by mal byť červený koberec aj Jude Law. A bolo oboje.

Slovenská herečka Gabriela Marcinková na...
Gabriela Marcinková Slovenská herečka Gabriela Marcinková na premiére filmu 360 v Londýne v šatách od Borisa Hanečku.

Siposová si na túto príležitosť obliekla čierne večerné šaty, ktoré doplnila kožušinovou štólou. Marcinkova sa odela do róby z čiernej čipky lemovanej perím, ktorá prekrývala základnú vrstvu telovej látky. Oba modely dámam zapožičal slovenský dizajnér Boris Hanečka.

A ak niekoho napadne okamžite pochybovať o tom, aká veľká je rola jednej či druhej vo filme režiséra Fernanda Meirellesa, známeho najmä snímkou Mesto bohov, musí zájsť do kina. Aby videl, že obe pôvabné Slovenky dostali takmer rovnaký priestor ako hlavné hviezdy filmu – herci Jude Law, Anthony Hopkins či Rachel Weisz.

Vnútorný monológ študentky VŠMU Gabriely Marcinkovej film otvára. „Túžil som takto otvoriť film. Nastaviť určitý tón vývoja,“ uviedol na stredajšej tlačovej konferencii scenárista filmu Peter Morgan. „Niečo v zmysle: Publikum si povie, máme tu Juda Lawa, Anthony Hopkinsa aj Rachel Weiszovú, ale počkať, počkať, čo má byť toto? Je to slovenské,“ vysvetlil s úsmevom Morgan, ktorý má za sebou prácu na projektoch ako Kráľovná alebo Frost/Nixon.

Slovenská herečka Lucia Siposová na premiére... Foto: SITA
Lucia Siposová Slovenská herečka Lucia Siposová na premiére filmu 360 v Londýne.

Príbeh filmu sa vinie z Bratislavy do Viedne, Paríža, Londýna, Colorada, Ria a Phoenixu. Okrem slovenčiny a angličtiny zaznieva aj ruština a francúzština. „V Bratislave sme nakrútili len jednu exteriérovú scénu, zvyšok slovenského deja sa odohráva v byte, ktorý našla produkcia vo Viedni,“ prezradila pre Pravda.sk Gabriela Marcinková. Vo filme sa objavuje po boku ruskej hviezdy Vladimira Vdovičenkova. Jej kolegyňa Lucia Siposová má aj scénu s Judom Lawom. A tiež pár odvážnych záberov.

Slovenské herečky Lucia Siposová (v strede) a... Foto: SITA
Lucia Siposová (v strede) a Gabriela Marcinková (vpravo) s herečkou Dinarou Drukarovou Slovenské herečky Lucia Siposová (v strede) a Gabriela Marcinková (vpravo) s herečkou Dinarou Drukarovou predstavili v Londýne film 360 režiséra Fernanda Meirellesa.

Ak sa chcete dozvedieť viac, zamierte do novinových stánkov. O práci na filme, ale nielen o nej, porozprávali obe dámy vo veľkom rozhovore Magazínu Pravdy, ktorý vychádza v rámci štvrtkového vydania novín denníka Pravda.

V Londýne mal premiéru film 360 brazílskeho...
V Londýne mal premiéru film 360 brazílskeho...
+12Slovenské herečky Lucia Siposová (v strede) a...
debata chyba

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...