Brazílska škola samby má novú múzu - váži vyše metrák!

Tanečnicu s proporciami, ktoré sa vymykajú bežným mieram krásavíc na slávnom brazílskom karnevale, si ako svoju predstaviteľku vybrala prestížne brazílska škola samby.

13.01.2012 07:00
debata

Volá sa Vania Flor, žije v chudobnej štvrti na severe Ria de Janeiro a váži 104 kilogramov. Dokázala však zožať najväčší aplauz na súťaži samby, ktorú škola Salguiero nedávno usporiadala, napísal brazílsky denník O Dia.

Vania Flor váži 104 kilogramov- to však nie je... Foto: O Dia
Vania Flor Vania Flor váži 104 kilogramov- to však nie je prekážkou, aby mohla tancovať sambu na sambodrome.

„Radosťou a spôsobom tanca všetky strhla. To je niečo, čo u nás v škole chceme, šťastných ľudí!“ povedala podľa agentúry AFP šéfka školy Regina Celiová, ktorá tiež dvadsaťsedemročnú Florovú pozvala, aby sa zúčastnila na prehliadke škôl na známom Sambodromu. Vania sa tu objaví po boku známych festivalových krásavíc, ktoré už novej kolegyni zložili hold.

„Je to karneval ľudí a pre ľudí! Dôležité je vedieť tancovať sambu, a to predviedla pekne,“ povedala jedna z karnevalových div Adriana Bombom (pralinka). Ďalší z nich Valesca Popozuda, ktorej priezvisko odkazuje na „veľké pozadí“, sa nechala počuť, že Florová sa stane dokonca „tvárou karnevalu“.

Svetoznámy karneval každoročne oficiálne začína odovzdaním kľúčov od Ria de Janeiro kráľovi karnevalového veselia Momovi. Vlani sa tejto úlohy deviaty rok po sebe ujal Alex de Oliveira Silva, ktorý sám teraz neváži viac ako 90 kilogramov. Desiatky kilogramov však už musel schudnúť potom, čo sa starosta Ria postavil do čela kampane proti obezite s tým, že obtlstlý kráľ Momo by rozjasaným tanečníkom dával zlý príklad.

Škola Salguiero chce svoju novú „múzu“ oficiálne predstaviť v sobotu. Flor do tej doby čaká séria masáží a lymfodrenáží.

debata chyba

+ Súťažný duch vás posunie ďalej, než ste si mysleli.
Finančná nezávislosť je na dosah, pokračujte v úsilí....

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...