Jakubisková podľa svedkov zrazila muža za priechodom, rýchlo nešla

Šesťdesiatdvaročný muž, ktorého herečka a producentka Deana Horváthová-Jakubisková zrazila v pondelok dopoludnia v Prahe 4, údajne nešiel po priechode pre chodcov.

20.10.2011 09:44
Deana Jakubisková-Horváthová Foto: ,
Herečka a producentka Deana Jakubisková-Horváthová.
debata

Podľa svedkov muž prechádzal cez cestu pár metrov od miesta na to určenom. To, že muž, ktorý svojim zraneniam pri prevoze do nemocnice podľahol, nešiel po priechode pre chodcov, však zatiaľ polícia nepotvrdila.

„Počula som zvuk nárazu a uvidela šoférku Octavie, ako rýchlo beží k zranenému mužovi kúsok za našou predajňou. Myslím si, že jednoducho prebiehal z druhej strany, kde stála kolóna áut, z ktorej vybehol. Mohlo to byť tak dva alebo tri metre od priechodu,“ povedala pre iDNES.cz pracovníčka predajne bazénov, ktorá nechcela byť menovaná.

Manželka režiséra Juraja Jakubiska šoférovala požičaný terénny mercedes a podľa vlastných slov nešla neprimerane rýchlo, čo potvrdili aj svedkovia. „Išla päťdesiat, to povedal aj pán vyšetrovateľ, keď tade chodil s tým meracím kolieskom,“ podotkla predavačka.

Podľa svedkov si zosnulý muž v pondelok krátko pred desiatou hodinou vyzdvihoval balík od kuriéra na odstavnej ploche na druhej strane cesty. Následne zrejme prechádzal medzi autami, ktoré stáli v kolóne pred križovatkou.

„Išla som po hlavnej, rozhliadla som sa na všetky strany a zrazu tam ten človek bol,“ povedala Horváthová-Jakubisková českému denníku Blesk. Päťdesiattriročná rodáčka z Banskej Bystrice, ktorej nezistili prítomnosť alkoholu v dychu, si môže za zabitie z nedbanlivosti posedieť za mrežami až tri roky, čo potvrdil policajný hovorca Tomáš Hulan. Zatiaľ však producentku neobvinili.

debata chyba

+ Ak potrebujete vyšetriť zrak nemali by ste dlho čakať.
Nesnažte sa potopiť svojich kolegov, práve naopak,...

+ Začnete s pestovaním vlastných plodín a určite vám budú chutiť viac.
Nebuďte príliš nervózny, všetko zvládnete...