Hablovičová: Tetovanie na Miss nepomôže

Pred pár dňami oficiálne odštartoval dvanásty ročník súťaže krásy Miss. Uchádzať sa o titul však rozhodne nemôžu všetky dievčatá, dôležité je splniť základné podmienky, ktoré bližšie špecifikovala riaditeľka súťaže Miss Lucia Hablovičová.

13.10.2006 11:04
debata

„Prihlásiť sa môžu dievčatá vo veku od 18 do 24 rokov, s výškou nad 170 cm a pod 185 cm. Konkrétne miery nie sú určené, ide o to, aby uchádzačky mali súmernú postavu,“ hovorí Lucia. „Za dôležitú tiež považujeme znalosť cudzích jazykov. Minulý rok sme napríklad vo finále mali až desať vysokoškoláčok. Všeobecná inteligencia je dievčat je jednou z podmienok,“ dodáva.

Ak je Slovenka pekná a spĺňa aj základné podmienky, rozhodne má šance prejsť sitom odbornej poroty. Existuje však zopár detailov, ktoré môžu byť pre krásne slečny výrazným obmedzením. „Pri promenáde na móle, či už v plavkách alebo vo večerných šatách nevyzerá ideálne, ak má dievča tetovanie alebo piercing. Na kastingoch radšej vidíme dievčatá v bikinách, aby sme tieto prípadné ´nedostatky´ odhalili,“ vysvetľuje Hablovičová. „Piercing je niečo, čo sa dá zmeniť, ale s tetovaním je to už horšie. Hoci niektoré dievčatá boli ochotné nechať si tetovanie odstrániť, myslím si, že jazva, ktorá po tom zostane, nie je nič estetické,“ tvrdí Lucia.

Keď však prekážajú jazvy, neprekáža chirurgický zásah, plastická operácia? „To je citlivá otázka. Na svetových súťažiach krásy je bežné, že dievčatá sa nechávajú vylepšovať týmto spôsobom. Závisí to však od krajiny, z ktorej pochádzajú. Ja osobne môžem povedať, že ak to bude niečo veľmi decentné, nevidíme v tom problém. Napriek tomu si myslím, že máme na Slovensku toľko prirodzene krásnych dievčat, že nie je dôvod hľadať tie, ktoré už majú chirurgický zákrok.“

Obmedzením pre uchádzačky je podľa Hablovičovej akýkoľvek extrém. „Výška nad 185 cm, neproporčná postava či zle zvolená farba vlasov – to všetko sú pre dievčatá obmedzenia na to, aby postúpili až do finále,“ prezrádza Lucia. „Hoci pri vlasoch napríklad vieme urobiť určite korektúry, stalo sa nám, že dievča malo tak na čierno zafarbené vlasy, že sa s nimi už potom nedalo nič robiť. Nedokázali sme ich zosvetliť do nejakého prirodzeného tónu.“

Kastingy na Miss 2007 štartujú 20. novembra. V Bratislave sa potom uskutoční neverejné semifinále, z ktorého porota vyberie dvanásť finalistiek a jednu náhradníčku. Finále súťaže Miss 2007 sa bude konať 28. apríla v NTC a odvysiela ju televízia Markíza.

debata chyba

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite oslabenie imunitného systému, prospeje vám krátky pôst.
Nové pracovné príležitosti otvoria...